30 arsye pse jetoj ende në Shqipëri

 1. Se këtu kam prindërit, motrat, vellain, të afërmit e mi
 2. Se flas kudo gjuhën time
 3. Se kurrë nuk ndihem e vetmuar
 4. Se kemi det, mal, natyrë të mrekullueshme dhe shumë ditë me diell 
 5. Se kemi histori të lashtë të admirueshme
 6. Se kafenetë e lagjes i njoh me pëllëmbë, u di dhe çmimet dhe e pi kafen ku të dua
 7. Se mund të vizitoj kurdo gjithë vendet, qytetet ku kam kujtime 
 8. Se mund të takoj miq të fëmijërisë e mësuesit e dikurshëm
 9. Se njoh qindra variante e vende për të blerë dicka, lirë dhe mirë
 10. Se njoh shumë njerëz te cilëve mund t’u drejtohem kur kam një hall
 11. Se kam shume kontakte, dhe në çast mund të telefonoj për ndihmë
 12. Se shkoj në dasma, ditëlindje e evente, ku festojmë alla shqiptarçe
 13. Se çdo muaj kemi nga një ditëlindje në familjen e madhe dhe kjo është e mrekullueshme
 14. Se nuk më duhet të bëj punëra të rëndomta, pasi shkolla e lartë më ka vlejtur.
 15. Se s’kam ngelur asnjëherë pa punë, edhe pse të gjithë ankohen se s’ka punë. 
 16. Se edhe kur më kanë bere ndonje padrejtësi, kam gjetur dicka tjetër me më vlerë për të luftuar
 17. Se asnjëherë s’jam përzier në afera të pista dhe i kam bërë prindërit krenarë.
 18. Se nuk kam turp të kërkoj të drejtën, dhe s’guxon të ma hedhë kush
 19. Se nuk e vras mendjen se ku do lë fëmijën, se gjyshërit të ndihmojnë me dëshirë
 20. Se kopshti dhe shkolla janë falas, të paktën deri në universitet
 21. Se kam përjetuar dy sisteme dhe shumë histori i kam me të jetuar, jo me të treguar
 22. Se politikanët dhe bota VIP janë pjesë e humorit të kësaj shoqërie 
 23. Se këtu bota rrotullohet shumë shpejt, sheh si shfryhen ata që fryheshin dikur nga nje post pune
 24. Se mosmirënjohësit dikur, shpesh kthehen dhe të luten 
 25. Se kam Kishën ku shkoj dhe atje i njoh të gjithë 
 26. Se ketu ka vendosur Zoti që unë të jetoj
 27. Sepse nuk më ka dalë kurrë llotaria amerikane (edhe pse kam aplikuar vetem nje here)
 28. Se nuk m’i ka hapur askush dyert për të ikur jashtë
 29. Se të huajt po e preferojnë gjithnjë e më shumë vendin tone
 30. Se nuk do doja ta gëzonin të huajt këtë vend, por fëmijët tanë. 

Ps/ Ka dhe shumë arsye të tjera, por po e lë me kaq. Sekreti është të gjesh lumturinë aty ku fati ka vendosur që të jetojmë. Ndaj, mos u qani por jetoni të sotshmen aty ku ndodheni. Dhe luftoni çdo ditë për të bërë diçka për këtë vend dhe për t’ua lënë brezave në vazhdim.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

Na fal Kosovë!

Të dashur shqiptarë të Kosovës! Vazhdoni besoni në vlerat tuaja, në betejat tuaja për liri e demokraci e…
Read More

Sharmi i jetës rurale

Modeli i jetës rurale – e ardhmja në Shqipëri është fshati. I pandotur, i pazhvilluar, i pazaptuar nga…